Menu Luk

Yoga

Mine yoga timer er baseret på Hatha yoga og jeg indrager til tider gerne lidt yin yoga tilsidst. Vi starter min time, med at komme til stede, og lave en åndedrætsøvelse. Herefter opvarmer vi typisk med klassisk solhilsen, som er en dynamisk serie af bevægelser. Asanas er selve yoga stillingerne, som i Hatha yoga holdes i alt fra 10 sek. til 2 min. Det kan give lidt sved på panden, og dine muskler bliver trænet. Jeg bruger gerne et par lange stræk i slutningen af timen ligesom i yin yoga.

Vi afslutter altid med at ligge i afspænding 10 min.

Swami Sivananda og Hatha Yoga for alle

I Indien blev yoga asana-praksis oprindeligt kun betragtet som praksis for asketikere og munke, men i 1936 ville Swami Sivananda gøre udøvelsen af Hatha Yoga mere tilgængelig for almindelige mennesker og endda også for kvinder. Så alle mennesker kunne få glæden af at forbedre deres fysiske og mentale helbred. Swami Sivananda opfandt ideen om fem praksis i yoga, uden at forklare det filosofiske aspekt ved yoga, som oprindeligt fyldte mest af yogaen. Sammen leder disse punkter os mod en afbalanceret og yogisk livsstil, som underviser er jeg meget inspireret af disse fem punkter:

  1. Korrekt træning : en sund krop er nødvendig for balance i sindet. Asana eller praktiseringen af yogastillinger med stabilitet og lethed er en passende måde at arbejde på styrke, udholdenhed og fleksibilitet. Mens vi træner i henhold til de gamle principper, afbalancerer vi samtidig nervesystemet.
  2. Korrekt vejrtrækning: sindet kan styres gennem bevidst vejrtrækning. Derfor inkluderer yoga-praksis en bred vifte af vejrtrækningsteknikker. Når man mestrer dette, er ånden fuld og ubesværet.
  3. Korrekt afslapning : det er vigtigt at slappe af i kroppen regelmæssigt, så den kan genoprette balancen. Afslapning inkluderer ikke kun kroppen, men også sanserne. luk øjnene, luk lyde ude, osv.
  4. Korrekt diæt : sund ernæring er nødvendig for at give kroppen og sindet energi. Det skal være nok, men ikke forstyrrende eller skadeligt. Den yogatiske diæt er for det meste vegetarisk, da denne kan produceres uden unødvendig vold.
  5. Positiv tænkning og meditation : den måde, vi tænker på, påvirker vores sindstilstand. Derfor er praksis med positiv tænkning og meditation meget vigtig for at skabe balance i sindet.

Retningslinjer for din holistiske Hatha Yoga-praksis

Som du måske ved, er det ultimative og oprindelige mål med traditionel yoga ikke at øge fleksibiliteten og styrken. Oprindeligt fokuserer yogafilosofi på at opnå selvrealisering. Selvrealisering kan beskrives som den tilstand, hvor du er fri for illusionerne i den materielle verden, hvor du forstår den sande kerne i dig selv.

Et af de vigtigste (og i dag desværre ofte glemte) principper er prhira sthira sukham asanam. Denne definition af asana siger, at en asana er en position, hvor du oplever både komfort og stabilitet i hver positur.

Vi bliver ofte fortalt i vores moderne praksis, at asanas skal øves med et mål for øje. Vi får at vide, at vi er nødt til at være dybere i en stilling, eller vi er nødt til at perfektionere vores balancepositioner. Men når vi forstår den gamle videnskab om Hatha Yoga, forstår vi, at vi skal vende tilbage til den mest grundlæggende af al yogainstruktion “S thira sukham asanam ” eller “asana er en stabil og behagelig position .”

Denne tilsyneladende enkle sætning handler ikke kun om, hvordan vi skal praktisere vores asanas, men det handler også om, hvordan vi kan bevæge os gennem livet. Vi er nødt til at være stabile i vores intention, både i vores praksis og i vores liv, og vi er nødt til at være i balance med den vi er. Dette kan være den største gave, som yoga har at tilbyde verden lige nu: muligheden for at være komfortabelt i fred med den vi er og vores plads i verden. Det er kun fra dette sted af accept, at ensartethed og medfølelse kan vokse.

For at opnå komfort og lethed i en positur er det vigtigt at tilpasse din praksis til dine evner. Med hensyn til styrke betyder det, at du kan øge belastningen trin for trin. Det samme gælder fleksibilitet. Derfor består hver positur af forskellige trin og muligheder. Når du kan holde en position i en længere periode, kan du gå videre til en længere varighed eller til det næste vanskelighedsniveau. Dette gør Hatha Yoga til en gradvis proces med transformation.