Menu Luk

Pilates matwork

Der arbejdes meget med stabilitet mellem for- og bagside, og musklerne omkring dine skuldre. Du vil opnå, mindre stress, færre smerter og en bedre holdning. 

Jeg inddrager enkelte simple yogaøvelser i min Pilatesundervisning, når jeg mener det giver mening. Vi starter hver lektion, med en rolig opvarmning af hele kroppen. Vi træner herefter især hofte, mave og rygmuskler, som er dine holdningsmuskler.

At opbygge et stærkt korset rundt om rygsøjlen, er nemlig med til at forbedre din holdning, og forebygge smerter i kroppen.

Vi afslutter hver gang med stræk og en lille afspænding. Denne træning foregår på en yoga måtte og er primært uden så mange redskaber. Der er ingen hop og spring over gulv.

Hvad er Pilates?

Pilates er en 100 år gammel bevægelsesform, som oprindeligt er opfundet af Joseph Pilates. Han studerede både østlige og vestlige motionsformer herunder også yoga, men fandt sin egen stil med den nu velkendte Pilates. I 1926 åbnede han sit træningscenter i New York i samme bygning, hvor flere danseskoler holdt til. Pilates er en træningsform, der ligesom yoga bruger åndedrættet bevidst i øvelserne. Det er en rolig og stille form for træning, som ikke stresser din krop.

Stærke holdningsmuskler

I Pilates træner du du især hofte, ryg og mave muskler, som er dine holdningsmuskler. Du arbejder også meget med stabilitet mellem for og bagside, og musklerne omkring dine skuldre. Når vi styrker vores muskler på denne måde, opbygger vi et stærkt muskel korset rundt om rygsøjlen. Det forbedrer vores holdning. Det kan også styrke en allerede skadet rygsøjle eller helt forebygge skader.

Færre skader

Mange oplever at pilates hjælper dem til en bedre holdning, samt færre smerter i skuldre og nakke. Mange føler også, at de efter en pilates time er dejlig rolige og afslappede. Selvom de har trænet. Det synes jeg er den helt store fordel ved Pilates. Du træner rent faktisk dine muskler, og bliver stærkere, men du får samtidig også mental ro. På nuværende tidspunkt bruger jeg ikke redskaber i min Pilates. Det er klassisk Pilates Matwork.

Gå til booking…